Kategóriák

A HORA üzleti filozófiája már önmagában utal az általuk készített hangszerekre:

„A lehető legjobb minőségű terméket állítsuk elő megfizethető áron.
Azt adjuk a vásárlóinknak, amit mi is szeretnénk, ha az ő helyükben lennénk.”

Reghin (Szászrégen, Románia) a „hegedűk városa”. Itt található a HORA Hangszergyár, melyet 1951-ben Roman Boianciuc hangszerkészítő mester alapított.
Az azóta eltelt több mint 60 év alatt a legnagyobb vonós és gitár hangszergyárrá vált Európában.
Az utóbbi években egyre nagyobb sikereket érnek el olyan tradicionális népi hangszerek gyártásával, mint például a mandolinok, mandolák, ír buzukik, kobozok, domrák, balalajkák, cimbalmok, pánsípok, stb. 

A hangszerek lakkozására egyre inkább víz alapú lakkot használnak, ami jól illik a tradicionális népi hangszerekhez, a gitárokhoz és hegedűkhöz egyaránt.
A lakkozás az ilyen lakkok hatására nyíltabb és erőteljesebb hangot biztosít a hangszereknek.

A felhasznált alapanyagok egy részét, mint például a lucfenyő és juharfát, a romániai Kárpátokban nevelik 5-10 éves korukig. Nem csak helyi, hanem egzotikus fákat is használnak, például mahagónit, indiai rózsafát, ébenfát.

Termékeik fellelhetők szinte a világ minden pontján, az USA-ban, Kanadában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Svédországban, Finnországban, Oroszországban és Japánban is.
A HORA hangszerek segítséget nyújtanak a kezdőknek, meg tudnak felelni a haladók igényeinek és ihletet adnak a virtuózoknak.

/Forrás: www.hora.ro/ 

Az általunk forgalmazott termékeket itt találja!