A személyes adatok védelme

Személyes Adatok:

A személyes, illetve közérdekű adatokat az 1992. évi LXIII (Avtv) törvényben és az adatvédelmi országgyűlési biztos által kiadott állásfoglalásoknak megfelelően kezeljük, vagyis az Opus Webáruházon ( továbbiakban webáruház ) kívűl harmadik félnek a hozzáférhetősége kizárt.
A www.opushangszer.hu oldalon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges.
Egyes szolgáltatások igénybevételéhez ( vásárlás ) azonban szükség lehet bizonyos személyes adatok megadására.
Az adatszolgáltatás, csakúgy mint a regisztráció maga, önkéntes.

Az webáruház a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, semmilyen formában nem adják azt tovább kivétel

"A www.arukereso.hu (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli."

OTP Simple fizetés esetén:

Elfogadom, hogy az Opus-Music Kft. (4400 Nyíregyháza, Szent István út 12) által a www.opushangszer.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.”

Milyen információkat gyűjtünk össze az Opus Webáruházban és hogyan használjuk azokat?           

Amikor meglátogatja a www.opushangszer.hu-t, akkor mi olyan általános információkat gyűjtünk, amelyek nem azonosítják személyesen a látogatókat.

Ezek például olyan információk, hogy melyik oldalak kerültek megtekintésre.
A kapott információkat kizárólag statisztikailag elemezzük, annak érdekében, hogy a honlapot a lehető legtökéletesebbre fejlesszük a látogatóink igényei és vásárlói szokásai alapján.

Áraink bruttó eladási árak, forintban értendők és tájékoztató jellegűek! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az áruházban előforduló esetleges gépelési ( leírás , ár ) hibákért felelősséget nem vállalunk!

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) az OPUS-MUSIC KFT. (továbbiakban: Szolgáltató) által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő Vásárló jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, mely az OPUS-MUSIC Kft. által üzemeltetett opushangszer.hu webcímen található elektronikus piactéren keresztül történik.

Üzemeltetői adatok:

Cégnév:   OPUS-MUSIC Kft.

Székhely: 4400  NYÍREGYHÁZA, SZENT ISTVÁN U. 12.

Adószám: 11255510-2-15

Cégjegyzék szám: 15-09-063100

Szerződés nyelve: magyar

Elérhetőségek:

Telefon: +36/42 410-613

E-mail:   opus@opushangszer.hu

Vásárló: Szolgáltatásunkat minden jogképes természetes és jogi személy jogosult igénybe venni, amennyiben elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen általános szerződési feltételeket.

1. Felek közötti szerződés létrejötte:

a. Termékek, Ár:

A honlapon feltüntetett árak és készletre vonatkozó információk tájékoztató jellegűek, tekintettel arra, hogy termékeink köre és készletünk folyamatosan változik.
Weboldalunk naponta többször frissíti a termékek árát és készlet elérhetőségét. Előfordulhat, hogy egyes termékek 0 Ft-os áron kerülnek listázásra, ezekre leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni! Az ÁSZF elfogadásával a Vevő a fenti körülményt figyelembe veszi.

A weboldalon megjelenő vételár változtatásának jogát fenntartjuk.

Az árukészlet adatait a rendszer minden munkanap frissíti, viszont előfordulhat, hogy a megrendelés leadásakor az adott árukészlet már elfogyott. Az erről szóló tájékoztatást cégünk telefonon vagy e-mail formájában teljesíti. Ebben az esetben a Vásárlónak jogában áll a megrendeléstől elállni. 

b. Rendelés leadása:

Rendelésének leadására két módon is  lehetősége nyílik:

1. regisztráció nélkül, egyszeri vásárlással;
2. regisztrációval, mely alapján egy újabb vásárlás alkalmával elég a kosár tartalmát összeállítania és elküldeni a megrendelését

Menete:

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba;
2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „ törlés „ gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. A kosár tartalma a mennyiség megadását követően automatikusan frissül.
3. Válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot.
4. Megrendelés leadása.
5. Szállítási/Számlázási adatok megadása
6. E-mailben megkapja a megrendelésről a visszaigazolást. A visszaigazolás megküldése nem minősül a termék visszaigazolásának sem a termék ára, sem annak elérhetősége vonatkozásában.
7. Amennyiben a visszaigazolás megküldése a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg, úgy a szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél ajánlati vagy szerződéskötési kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik. A 48 órába nem számít bele a munkaszüneti –és ünnep nap, valamint a szombat és vasárnap.
8. A webáruházban feltüntetett termékek általános forgalmi adót tartalmazó, bruttó vételárai kerültek feltüntetésre. Azon termékek esetében, ahol a nettó árakat jelenítettük meg, azon termékek köre Áfa mentesen vásárolható meg.

Adatmódosítás/ Rendelés törlése:

A „Kosár” tartalmát a rendelés leadás előtt ellenőrizheti. Amennyiben szükséges, úgy a rendelés adatait, a rendelés megküldéséig módosíthatja.

Amennyiben regisztrált, úgy a regisztrációnál feltüntetett adatokat a „személyes adataim” menüpontban módosíthatja. A módosított adatokat a rendszer a megrendelési adatoknál frissíti, így a rendelés leadásánál már a módosított adatok kerülnek feltüntetésre.

Amennyiben a rendelés elküldése előtt észleli, hogy nem a jó terméket jelölte be, úgy a „kosár törlése” menüponttal törölheti a kosár egyes elemeit vagy az egész megrendelést. Ezt követően újabb kosárba helyezéssel küldheti el a jó megrendelést.

Amennyiben a megrendelés elküldése után észleli, hogy téves megrendelést küldött el részünkre, úgy jelezze azt e-mail-ben az opus@opushangszer.hu címen vagy ügyfélszolgálatunknak a 06/42 410-613 telefonszámon.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fenti jelzést a téves megrendelés feladását követően haladéktalanul tegye meg. Amennyiben a rendelés fuvarozónak történő átadását követően törli megrendelését, úgy csupán elállásnak van csak helye.

3. A szerződés létrejötte:

A webáruházon keresztül leadott megrendelés alapján létrejött adás-vétel távollevők között létrejött szerződésnek minősül. Az így megkötött megállapodás nem minősül írásbeli szerződésnek, cégünk nem iktatja azt és a későbbiekben nem lesz visszakereshető.

Szerződés akkor jön létre csupán, amennyiben cégünk elektronikus formában – az ár és a készlet ellenőrzése után – a megrendelés teljesíthetőségéről visszaigazolást küld a Vevőnek.

Mind az igénybejelentés, mind a visszaigazolás akkor tekinthető kézbesítettnek, amikor a másik félnek lehetősége nyílik tartamának megtekintésére.

Cégünk a megrendelés teljesíthetőségéről szóló igazolást legkésőbb 48 órán belül megküldi a Vásárló részére. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órában nem érkezik meg a Vásárlóhoz, úgy mind cégünk, mind a Vásárló ajánlati, illetve szerződéskötési kötöttsége automatikusan megszűnik.

Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy cégünk nem felel az abból fakadó károk tekintetében, ami abból ered, hogy az általa küldött visszaigazolás rajta kívül álló okból – vásárló által megadott helytelen e-mail cím, levelező szolgáltató technikai vagy egyéb hibája miatt – tévesen, olvashatatlanul, vagy spam mappába érkezik. A visszaigazolás ezen esetekben is kézbesítettnek tekintendő.

A szerződés azon napon lép hatályba, melyen cégünk a megrendelés tejesítését és a szállítás napját visszaigazolta.

Megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 17.00 óráig történik. A 17.00 óra után leadott rendeléseket cégünk a következő munkanapon dolgozza fel.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailes visszaigazolást küld a megrendelésről. Az Ügyfél egy automatikus visszaigazolást kap a megrendelés fogadásáról, amely tartalmazza a termék adatait, a szállításra vonatkozó adatokat, valamit a megrendelés  végösszegét. Amennyiben az adott termék nincs készleten cégünk üzenetet küld az Ügyfél részére, melyben a szállításhoz szükséges további információkat megadja.

4. Szállítási és fizetési feltételek:

Termékszállítás:

Webshopunkban megrendelt termékeket futárszolgálat juttatja el a Vásárló által megadott szállítási címre.

Webshopunk megrendeléseit szerződött futárszolgálatunk teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra között. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg. Az át nem vett csomagok szállítási költségét 100.000.-Ft. értékhatár alatt a megrendelőre terheljük.

Kérjük, hogy minden esetben még a futár előtt szíveskedjen kibontani a terméket és megvizsgálni. Amennyiben nem felel meg a termék az Ön által rendelt terméknek, úgy a futárral rögtön küldje vissza azt részünkre.

Személyes átvétel:

Minden cégünknél vásárolt termék esetében lehetőség van a termék személyes átvételére az alábbi címen:

4400 Nyíregyháza, Szent István u. 12.

A házhoz szállítás díja bruttó 15000 Ft 25kg termék súlyig, efölött kérjen egyedi ajánlatot ügyintézőnktől!

Csomagolás:

Áraink a csomagolás díját tartalmazzák.

Fizetési feltételek:

Jelenleg az alábbi fizetési formák közül választhat:

·         készpénzben utánvételkor

·         banki átutalással

·         készpénzben személyes átvételkor üzletünkben

·         bankkártyával a honlapon keresztül

5. Garanciára vonatkozó tájékoztató:

Minden termékünk garanciával rendelkezik, melyet a termékek gyártói biztosítanak.

A garancialevelet és a garancia érvényesítésére vonatkozó tájékoztatót minden esetben a termékkel együtt juttatjuk el a Vásárlóhoz.

6.  Vásárlói tájékoztatás a vásárlástól való elállás, felmondás jogáról, KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL!

Amennyiben Ön a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a Szolgáltató és Ön között jelen ÁSZF szerint létrejött szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.    

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címre: opus@opushangszer.hu

vagy : OPUS-MUSIC KFT. 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 12.

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai:

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.  Jótállás, szavatosság

a) A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

7.1. Kellékszavatosság   

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az OPUS-MUSIC Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja ha cégünkkel egyeztet, vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az OPUS-MUSIC Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

7.2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet alapján az OPUS-MUSIC Kft. jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Ön a jótállás alapján kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
Választott jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
A jótállás alapján az igényeit a szerződés teljesítésétől számított egy éves jogvesztő határidőn belül érvényesítheti.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

b.) A Szolgáltató az általa értékesített ÚJ termékekre vonatkozó szabályok
- a Polgári Törvénykönyv 2013. évi V. törvény
- az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben
- illetve a vásárolt termékekre 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Termékeinket hivatalos gyártói garanciával értékesítjük.

A termékkel kapcsolatos minőségi reklamációval kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz elérhetőségeink bármelyikén, illetve a személyes átvétel helyén is lejelentheti problémáját.

Fontos, hogy a megrendelt termék átvételekor kapott garancialevelet és az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot őrizze meg a jótállási és szavatossági jogok érvényesítéséhez.

 A Szolgáltató az általa értékesített értékcsökkent termékekre:

Amennyiben a vásárló előzetesen és igazolható módon tudomásul vett – aláírt nyilatkozatban rögzített - minőségi hiba, ismeretében a terméket csökkentett áron vásárolta meg, a csökkent értéket eredményező, illetve az ismert minőségi hiba miatt az eladó termékszavatossági és jótállási felelősséggel nem tartozik.

Vásárló tudomásul veszi, hogy eladó nem teljesíthet hibásan azon hibák tekintetében, melyeket a szerződéskötés időpontjában ismerte.

8. Kifogások rendezésének módja:   

A vásárlással kapcsolatban reklamációjával ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat.

Telefon: +36/42 410-613  

E-mail: opus@opushangszer.hu

Személyesen: 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 12

 Amennyiben az esetlegeses fennálló jogvita, panasz nem vagy nem a Vásárló igényének megfelelően rendeződött, úgy további panaszával a Vásárló fordulhat:
- vagy a lakóhelye szerint illetékes Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságához. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetőségei: www.nfh.hu
- A Vásárló jogosult a fogyasztói jogvitából eredő követelésének bíróság előtti jogérvényesítésére a Polgári Törvénykönyv és a Polgári perrendtartás szabályai szerint.

Vonatkozó jogszabályok:

2001. évi CVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

9. Adatvédelmi tájékoztatás:

Adatai kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járunk el.

A Vásárlóink, regisztrált ügyfeleink és weboldalon Hírlevélre feliratkozó személyek tekinthetők Érintettnek, a Szolgáltató OPUS-MUSIC Kft. pedig adatkezelőnek minősül a fenti jogszabály alapján.

9.1. Adatkezelés jogalapja: Az OPUS-MUSIC Kft. adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak

9.2. Érintettek hozzájárulása: Az érintett a megrendelés során az ÁSZF elfogadásával, illetve a hírlevére történő feliratkozással hozzájárulását adja személyes adatai kezeléséhez.

9.3. Adatgyűjtés célja, kezelt adatok köre:

1.) Hírlevelek:

Az adatkezelés célja webáruház vonatkozásában a weboldalon a hírlevélre feliratkozott érdeklődők értesítése új ajánlatainkról, akcióinkról, nyereményjátékokról.
Ennek érdekében a hírlevélre feliratkozott érdeklődők e-mail címét és nevét és irányítószámát tartjuk nyilván.

2.) Megrendelés, akciók során történő regisztráció:

A weboldalon történt regisztráció, a megrendelés leadása, illetve egyéb akcióink (így pl. kuponakció) során rögzített személyes adatokat tárolja az OPUS-MUSIC Kft. a vásárlás nyilvántartása, visszakereshetősége és vásárlóink reklámcélú kiadványok, levelek, értesítések postai, illetve elektronikus úton történő megkeresése céljából. Kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, lakcím, irányítószám, szállítási cím, telefonszám

9.4.) Adatkezelés időtartama: Szolgáltató (adatkezelő) a hírlevélre feliratkozás, megrendelés és egyéb akciók során megadott személyes adatokat és a hírlevélre történő feliratkozás során megadott adatokat mindaddig tárolja, amíg az Érintett az adatbázisból történő törlését nem kéri.

Vásárló az adatbázisból történő törlését az alábbi módon kérheti:

- a hírlevelek tartalmaznak egy leiratkozó linket arra az esetre, ha vevő később mégsem szeretne hírlevelet kapni, erre kattintva azonnal leiratkozhat.
- írásban vagy e-mailen az opus@opushangszer.hu e-mail címre megküldött leiratkozó levélben.

9.5.) Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

Személyes adatait harmadik fél részére nem adjuk át és bizalmasan kezeljük, így a termék kiszállítása (a szerződés teljesítése) érdekében az alvállalkozónként működő futárszolgálat részére történő név és lakcím átadása.

Fenti partnereink a tőlünk kapott adatokat nem jogosultak tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni.

9.6.) Tájékoztatás az Érintettek jogairól és jogorvoslati lehetőségekről:

Önnek bármikor joga van tájékoztatást kérni személyes adatainak kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését, zárolását.

Személyes adatainak kezelésével/helyesbítésével/törlésével kapcsolatban kérdéseit, észrevételeit, illetve kérelmét az ügyfélszolgálatunknak írt elektronikus levélben vagy postai úton Szolgáltató székhelyére vagy ügyfélszolgálatára címzett levélben küldje meg.

A megrendelő tudomásul veszi, hogy az Interneten továbbított adatok biztonságáért a Szolgáltató nem felel.

Amennyiben nem ért egyet személyes adatainak kezelésével, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (Címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,www.naih.hu) továbbá bíróság előtt érvényesítheti igényét.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 21.-23. §§-ai részletesen tartalmazzák.

10.) Jogi Nyilatkozat:

10.1.) A Vásárló és a Szolgáltató közötti jogviszonyra a magyar jog irányadó. A Vásárló és Szolgáltató között jelen ÁSZF körében létrejött szerződésekből eredő jogviták tekintetében felek kikötik a Dabasi Járásbíróság ill. Budapest Környéki Törvényszék kizárólagos illetékességét.

10.2.) Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapunkon megjelenő adatok, dokumentumok, információk, képek, ábrák, írások, és grafikák, illetve a honlap Ön képernyőjén megjelenő kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak.

10.3.) Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapon megjelent egyes képek esetenként csupán illusztrációk, - ezt az adott kép mellett „A kép illusztráció” szöveggel jelezzük. Kérjük, hogy a termék megrendelésekor legyen figyelemmel arra, ha a készülék valós képe nem a weboldalon megjelent kép, mert ebben az esetben az átvételt követően erre vonatkozó panaszt nem áll módunkban elfogadni.

10.4.) Kérjük vegye figyelembe, hogy a honlapon feltüntetésre kerülő, a termékre vonatkozó műszaki adatok, a termékleírás, specifikációk, így a tartozékok megjelölése csupán tájékoztató jellegű információ, mely adatokat a beszállítóink bocsátanak rendelkezésünkre. Így ezen információk megfelelőségéért, teljességéért felelősséget nem vállalunk!

A Szolgáltató kizárólag a megrendelést visszaigazoló e-mailben visszaigazolt árért és árumennyiségért vállal felelősséget, a fentiek szerinti esetleges hibás kiírások esetén a Szolgáltató nem köteles a hibás kiírásnak megfelelően teljesíteni a megrendelést.

10.6.) Az általános szerződési feltételek megváltoztatására Szolgáltató egyoldalúan jogosult, a megváltoztatott ÁSZF a weboldalon történő közzététellel lép hatályba.

Kellemes böngészést kívánunk!